If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Може като временно решение да се вдигне малко тока на лазера - за целта се разглобява оптиката. Колко ще изкара след това е божа работа. Иначе се оправя с нова Но ако имаш пари за даване, XCarLink е най-добре.
Явно ще се насоча към X-CarLink-a, струва ми се прекалено сложна разправия, за 6 аудио диска Благодаря много
Колега ключа се разглобява лесно. Просто свали малката емблема в задната част. Тя е на лепенка, така че няма опасност да я счупиш. Под нея има винт и след като го отвиеш се отваря лесно.
Много благодаря колега, ще има труд и творчество.
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Явно ще се насоча към X-CarLink-a, струва ми се прекалено сложна разправия, за 6 аудио диска Благодаря много
Понякога и само почистването на оптиката (с разглобяване и почистване с тампон и течност) дава добри резултати, но с оглед възрастта на changer-а, мисля, че правилно си се ориентирал към статично устройство.
Понякога и само почистването на оптиката (с разглобяване и почистване с тампон и течност) дава добри резултати, но с оглед възрастта на changer-а, мисля, че правилно си се ориентирал към статично устройство.
А свързването му директно ли е към ICS-a? Някой ми беше казвал, че трябвало да се пуска някакъв + към самото устройство
Колеги, днес реших да разглобя стария TPS на 166 - та да видя аджеба за какво иде реч. Освен една червячна предавка и един 13 волтов електромотор друго не виждам. Предполага, че проблема е в моторчето. Намерих ново по 3 евро в ebay и се чудя да поръчам ли едно да се пробвам да видя дали ще успея да го съживя ...? Или пък проблема е някъде другаде във въпросните писти.
Колеги, днес реших да разглобя стария TPS на 166 - та да видя аджеба за какво иде реч. Освен една червячна предавка и един 13 волтов електромотор друго не виждам. Предполага, че проблема е в моторчето. Намерих ново по 3 евро в ebay и се чудя да поръчам ли едно да се пробвам да видя дали ще успея да го съживя ...? Или пък проблема е някъде другаде във въпросните писти.
Когато аз имах проблем с въпросната джаджа, (дискутирано тук) подложих моторчето на много обстоен преглед и установих, че нищо му няма. То работеше перфектно при напрежения от 1,5 до 15V. Заключението ми е, че проблемът идва от износена писта на потенциометъра за празния ход.
А тя е по-късата предполагам или греша? Гледах ги и моите и не можах да видя нещо фрапиращо по тях. Иначе при затварянето поизправих крачетата дето контактуват с пистите и тези дни като си взема колата от бояджията ще пробвам да видя какво съм сътворил. А при мен освен, че менеше оборотите сутрин не искаше да пали от първия път - палеше и гаснеше. Сега с другия TPS няма проблем, при него само ускорението куца...
А тя е по-късата предполагам или греша? Гледах ги и моите и не можах да видя нещо фрапиращо по тях. Иначе при затварянето поизправих крачетата дето контактуват с пистите и тези дни като си взема колата от бояджията ще пробвам да видя какво съм сътворил. А при мен освен, че менеше оборотите сутрин не искаше да пали от първия път - палеше и гаснеше. Сега с другия TPS няма проблем, при него само ускорението куца...
Да, за по-късата става въпрос. Визуално или с мерене с омметър проблем трудно се установява. Някои освен юстиране на контактните пластини препоръчват смазване, което е все временно решение, щом съпротивителният слой е вече износен.
Щом сега имаш проблем с ускорението, аз те съветвам да обърнеш внимание на дългата писта.
Късата + моторчето имат отношение към работата на празен ход и ниски до средни обороти. За останалия диапазон от обороти е отговорна дългата (TPS - ът)
Мерси, колега, ще вземам друг. А да питам преди време бях чел за колега, използвал добавка за спиране на теч от радиаторчето на парното и много я хвалеше. Не намирам темата, а обещах на един приятел да потърся...Добавката нещо с А май започваше...
Мерси, колега, ще вземам друг. А да питам преди време бях чел за колега, използвал добавка за спиране на теч от радиаторчето на парното и много я хвалеше. Не намирам темата, а обещах на един приятел да потърся...Добавката нещо с А май започваше...
А и още едно питане...Понеже сменях предния фар инсе оказа, че на късите ррфлектора си е позаминал, а стария ми е перфектен та възможно ли е да ги подменя и как става процедурата...?
Comment